Muzej savremene umetnosti u Beogradu deset godina bio je zatvoren za javnost, ali je juče, 20. oktobra konačno otvorio svoja vrata! Prvih sedam dana renovirana zgrada muzeja biće otvorena za posetioce tokom čitavog dana (i noći) a ulaz će biti besplatan.

     

     

Izložba Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti prati razvoj srpske i jugoslovenske moderne umetnosti u čiji ćete fantastični raspon umetnika i umetničkih pokreta i pravaca moći da se uverite na pet spratova muzeja. Bez obzira da li ste zaljubljenik u modernu umetnost, ili baš i niste, izložbu vredi posetiti, ako ne iz edukativnih pobuda onda zato što vam garantujemo da ćete u mnoštvu izloženih radova pronaći barem jedno koje će vas ostaviti bez daha. Svi (mi) oni koji su muzej posetili možda nekada davno kada su bili deca, ući će u renoviranu zgradu kao da u nju ulaze prvi put. Utisak koji prostor i izložena dela ostavljaju na posmatrača ni za nijansu se ne razlikuje od utiska koji se stiče u najpoznatijim svetskim muzejima, a zbog dugogodišnjeg iščekivanja da se zapečaćena vrata muzeja otvore za posetioce atmosfera je obojena sveopštim ushićenjem.

     

Za posetu obujte udobnu obuću i izdvojite barem dva sata. Sigurni smo da ćete nakon prve posete poželeti da se na izložbu vratite barem još jednom.

     

Lepa vest je i ta da su tokom ovih sedam dana 24/7 otvorenih vrata obezbeđene i tri autobuske linije koje voze oz Vukovog parka, Trga republike i Banovog brda do muzeja i nazad.

     

Za više informacija posetite sajt Muzeja savremene umetnosti.

     

Izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti KUŠ! najtoplije preporučuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.