ilustracija: Ana Marić, Drizella draws

piše: Nevena Stajković

Svaki septembar nas počasti intenzivnim bojama pristiglog voća i predivnih zalazaka sunca. Iste te intenzivne boje sreli smo na ilustracijama Ane Marić, devojke kojoj nikad nije dosadno zato što sva svoja maštanja, životne momente i dešavanja pretoči u svoj rad. Ilustracijom se bavi već tri godine, a sve je počelo tako što je na jednoj svojoj fotografiji poželela nešto da nacrta. To ju je podstaklo da istražuje oblast ilustracije i dovelo je do toga da posle dva meseca nacrta nešto čime je bila zadovoljna i što je želela da podeli sa ljudima. Danas njeni crteži imaju potpuno izgrađen i prepoznatljiv stil. Uz ove ilustracije lako ćete se naći na plaži, u voćnjaku, u cvetnom polju ili u šetnji Lisabonom, Meksiko Sitijem, Havanom, Bangkokom, Parizom ili možete poći sa mnom u najdraži Rim.

ilustracija: Ana Marić, Drizella draws

Kao što svaki umetnik interpretira svoja osećanja i ostavlja deo sebe u svom delu, tako se i delić Ane nalazi u liku lepotice sa njenih crteža, a to se najčešće dešava onda kada poželi da bude na nekom drugom mestu. Njene ilustracije nastaju kada ima vremena da se posveti samo crtanju, kada ne misli ni o čemu, uz šolju kafe. Razlog zašto su ove ilustracije tako jedinstvene i tople leži u tome što su proizišle iz ljubavi za svakodnevne životne situacije, kao i momente uživanja i odmora.

ilustracija: Ana Marić, Drizella draws

Ove predivne ilustracije pronaći ćete na Instagram profilu @drizelladraws. Ime vam je poznato, zar ne? Tako se zove jedna od Pepeljuginih zlih sestara, upravo ona koja je pokušala na preveliko stopalo da navuče staklenu cipelicu. To je Anin omiljeni momenat u crtanom filmu i želela je da ga sačuva u svom imenu.

ilustracija: Ana Marić, Drizella draws

Sjajno je što od skoro neke od ovih ilustracije možete poneti na svom cegeru i na taj način upotpunite svoj jedinstven izgled. Takođe, vaše omiljene ilustracije mogu krasiti zidove vašeg doma i svakodnevno vas podsećati da napravite predah i uživate u svakom trenutku opuštanja.

ilustracija: Ana Marić, Drizella draws

septembar, 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.