TaMašna

U januarskom broju brendom TaMašna želimo da vas podsetimo na važnost i značaj modnih aksesoara, kao i njihovu nepromenjenu vrednost tokom dugog niza godina. Oni koji pomisle da su leptir mašne retro ili čak hipsterski detalj, trebalo bi razuveriti. Leptir mašne su univerzalni i neprevaziđeni detalj elegancije koji, zahvaljujući velikom broju mladih koji ga popularizuju poslednjih godina, možete priuštiti sebi i van gala večeri.

TaMašna

Iza brenda TaMašna krije se mlada i talentovana Tamara Milenković, devojka koja je šivenjem počela da se bavi pre nekoliko godina, ali je uz šivaću mašinu odrasla. Ona govori da je iskustvo stekla pre svega posmatranjem svoje mame, a uz iskustvo dobila je i nekoliko važnih i zastrašujućih lekcija o tome šta će se desiti prstima ako se ne bude pazilo kako se drži materijal i gde ide igla! Strah od mašine uspešno je prevaziđen, pa je prvi lični susret sa iglom i koncem protekao bez teškoća, a vežba ju je dovela do lansiranja sopstvene linije leptir mašni.

TaMašna

Tamara kaže da je počela da ih šije kada su već postale popularne, iako zapravo one nikada nisu ni izašle iz mode. Pitanje je samo njihove modifikacije prema vladajućim trendovima. Ideja da se posveti izradi baš ovog komada došla je spontano, preko noći, jer je imala veliku želju da stvara, a nedovoljno materijala i uslova da se posveti kompleksnim komadima garderobe.

– Prvi pokušaj, i bila sam oduševljena! Hej, pa ja umem da napravim aksesoar koji je trenutno aktuelan, mogu sama da kreiram mašnu kakvu poželim, mogu da upotpunim svaku odevnu kombinaciju – govori Tamara. Uskoro je odlučila da svoj proizvod ponudi i drugima. Ljudima su se dopale njene mašne i porudžbine su samo pristizale. Mahom su to bili klasični modeli uz poneki neobičniji.

TaMašna

– Samo zvuk mašine i ja. Oštre makaze koje klize kroz materijal. Omiljena muzika u pozadini. Volim da šijem i iskreno uživam u tome. Zato što i sama stvaram i unosim ljubav i energiju u rad, cenim svaki proizvod napravljen rukom. Potražnja za unikatnim i jedinstvenim pokazuje da se još uvek ceni ručni rad i da neke vrednosti odolevaju masovnoj proizvodnji – kaže Tamara, i mi se slažemo sa njom. Za kraj, čitaocima preporučujemo da za praznike počaste sebe i druge jednom unikatnom leptir mašnom i da skupe strpljenje za peglanje svih tih košulja koje će podržati ovaj klasični modni aksesoar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.