foto: Marija Petrović i Marija Velinov

Iza imena Štep nameštaj krije se devojka Marija Petrović koja svojom maštom i spretnim rukama starim, istrošenim foteljama udahnjuje novi život. Ona pronalazi komade nameštaja koje je neko već proglasio bespotrebnim, čisti ih i popravlja, osmišljava njihov novi izgled, i na kraju ponovo sklapa u jednu originalnu, šarenu celinu. Njene fotelje su svakakve samo ne obične – svojim jedinstvenim oblicima, bojama i dezenima učiniće da se i najsumorniji prostor ispuni vedrinom i razigranošću.

foto: Marija Petrović i Marija Velinov

Kako nam je Marija otkrila, ona se u pravljenje ovih fotelja upustila iz jednog potpuno sebičnog razloga.

– Prvu fotelju radila sam za sebe. Želela sam nešto zanimljivo i šareno u sobi. Kako su sve one sjajne, dizajnerske fotelje skupe, a ja studentkinja bez sopstvenih prihoda, okrenula sam se skromnijoj, ali zanimljivijoj „uradi sama” varijanti. Našla sam na netu neku staru, kancelarijsku fotelju za male pare i odlučila da ću nju pokušati da sredim za sebe, pa kako god da ispadne.

foto: Marija Petrović i Marija Velinov

No, slučaj je za Mariju imao malo drugačiji plan. Ispostavilo se da ta devojka koja je prodavala staru, kancelarijsku fotelju ne želi da proda samo jedan komad nameštaja već da isprazni ceo svoj podrum. Tako je Marija završila sa trinaest fotelja. Jednu je sredila za sebe, drugu za vikendicu, treću za drugaricu, a ostalih deset nije mogla samo da se odrekne, već je rešila i njih da sredi i da im pronađe novi dom.

foto: Marija Petrović i Marija Velinov

Marija ne pravi potpuno nove komade nameštaja, već reparira stare i daje im jedan novi, moderniji izgled.

– Internet prodavnice, buvljaci, babina šupa, pa i prostor oko kontejnera puni su nameštaja koji i dalje nije odslužio svoje i koji se, uz malo truda i dobru ideju, može vratiti u upotrebu. Ideja mi je da fotelje i druge stvari koje radim budu vesele, svetle, zabavne, da budu prva stvar koju vidiš kad uđeš u neku prostoriju. Zato i biram šarene materijale jarkih boja.Nameštaj ne treba da bude dosadan i monoton, već da unese živost u dom.

foto: Marija Petrović i Marija Velinov

A Marijine fotelje upravo to i rade!

Ostale komade Štep nameštaja možete pogledati na Fejsbuk ili Instagram profilu. Ko zna, možda baš pronađete neki koji će se savršeno uklopiti i u vašu sobu!

piše: Tamara Živković

Leave a Reply

Your email address will not be published.