Pripremajući tematski broj posvećen erotici raspisali smo konkurs za ilustracije inspirisane ovom temom. Zanimalo nas je kako erotiku vidite vi i sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je u naše virtuelno sanduče stiglo puno odličnih radova. Naš žiri se namučio da odabere samo troje pobednika, te ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svima koji su učestvovali na konkursu i želimo im puno uspeha u kreativnom radu.

Dragi čitaoci, uživajte u ilustracijama naše tri pobednice:

Nevena Marković

Rođena 1990. godine u Beogradu. Osnovne i master studije završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, kao laureat Fonda za mlade talente Republike Srbije. Dobitnica je više nagrada i priznanja za uspeh na studijama i umetnički rad. Do sada je priredila pet samostalnih izložbi i učestvovala na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Likovne i literarne radove objavljuje u časopisima za umetnost i kulturu. Saradnik je u magazinu Politikin Zabavnik kao ilustrator.

„O”, Nevena Marković
„Implozija i eksplozija”, Nevena Marković

Danica Čudić

Illustrator i diplomirani grafički dizajner. Rođena je 1995. godine u Novom Sadu, gde je i odrasla. Završila je Tehničku školu za modni dizajn 2014, a potom strukovne studije za grafički dizajn 2017. godine.

Stručno iskustvo dizajnera stekla je kroz rad u organizaciji kao grafički dizajner, potom  kao dizajn menadžer iste. Zatim kroz rad u dizajn studiju.

U ulozi ilustratora ostvarila se kroz ilustracije u digitalnom i tradicionalnom obliku, kroz serije ličnih radova i ilustracija koje su našle primenu u grafici.

Trenutno živi i radi u Novom Sadu, gde  nastoji da stvara i razvija lični stil.

Njene radove možete pogledati na Behance ili Instagram profilu.

Danica Čudić

Irena Kovač

Diplomirala je 2015. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na slikarskom odseku. Svoje izlagačko iskustvo započela je pre završetka studija, 2013. godine. Do sada je imala dve samostalne  i više kolektivnih izložbi u našoj zemlji i inostranstvu.  Ne želeći da se usredsredi  na samo jedan umetnički medij, ona se sa jednakim interesovanjem bavi kako tradicionalnom slikarskom tehnikom, tako i kolažem, fotografijom, videom, instalacijom.  Članica je umetničke grupe SUEuKI. Irena živi i radi u Kikindi. Njena aktivnost je u prethodnih par godina nagrađena brojnim nagradama,  što potvrđuje njen umetnički potencijal.

Njen rad možete pratiti ovde ili na njenom Instagram profilu, a možete joj se obratiti i putem mejla greenstereo2@gmail.com.

„Žuta minuta”, Irena Kovač
„Razonoda”, Irena Kovač

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.