Dobrodošli!

KUŠ! ili kulturno-umetnički špajz je časopis koji se bavi promocijom kulture i umetnosti u domaćoj sredini u kojoj časopisi sa ovakvom tematikom skoro da ne postoje. Cilj nam je da na zabavan način i jednostavnim jezikom prenesemo znanja, ideje i novosti iz oblasti kulture i umetnosti i da naše čitaoce svakog meseca obradujemo, zainteresujemo ili naučimo nešto novo.

KUŠ!-ov tim čine mladi stručnjaci iz različitih oblasti kulture, a među njima se našlo i nekoliko diletanata koji su se, zahvaljujući svom entuzijazmu i dobroj informisanosti, odlično uklopili, dok smo se u poslu novinara svi našli prvi put 2016. godine kada smo osnovali časopis. Bez obzira na iskustvo, koje i dalje svi stičemo zajedno, naši autori, dizajneri i saradnici nude čitaocima svoj pogled na teme koje su, ako ne potpuno zanemarene, onda bar ne tako lako dostupne. Kroz priče o umetnosti, muzici, pozorištu, filmu, književnosti i filozofiji, ali i mnogim drugim oblastima istorije kulture, izbegavajući strog naučni jezik, naš tim bira i priprema tekstove za publiku koju, sa radošću primećujemo, čine mahom mladi ljudi, i oni koji se tako osećaju.

Zarad očuvanja i budućeg unapređenja kvaliteta tekstova, redakcija časopisa se ograđuje od dnevno-političkih dešavanja i savremenih ideoloških učitavanja, poštujući činjenicu da su umetnicka dela često bila odgovor ili reakcija na tadašnje događaje i stanja društva.

Trudimo se da našim radom podsetimo čitaoce na važnost kulture i njeno pravo mesto. Osim toga, jako se lepo zabavljamo i iskreno uživamo u poslu koji obavljamo iz ljubavi prema nauci, umetnosti i pisanju.

Srdačno,

Redakcija KUŠ!-a