foto: Kira auf der Heide, izvor: Unsplash

piše: MoonQueen

Stigao je decembar, a sa njim i vreme praznične euforije, prskalica, lampica, šljokica, nepodnošljivih gužvi u saobraćaju, iščekivanja prvog snega, vladavine ruske salate i nove koka-koline reklame. Među svim ovim dešavanjima kupovina poklona za najmilije ponekad može biti posebno izazovna, a kako su članovi i članice naše redakcije veliki ljubitelji praznovanja i darivanja, i ovog puta smo za vas pripremili tradicionalni decembarski vodič za kupovinu poklona koji će vas, nadamo se, dodatno inspirisati prilikom odlučivanja.

Keramika

Svet keramičkih bajki čeka na vas pod imenom brenda Miona_ceramics. Mionini simpatični junaci u ulozi vaza, lampi i šolja obojiće tmurno zimsko nebo i ulepšati atmosferu svakog doma koji odluči da ih ugosti.

Ilustracije

Isto važi i za ilustracije vedrih boja koje čine idealno vizuelno rešenje za ukrašavanje modernih mladalačkih prostora. Ove godine imali smo prilike da pričamo sa ilustratorkama koje stoje iza imena brendova Drizella Draws i Dobre brlje i najtoplije vam preporučujemo da se upoznate sa njihovim radom sada, ako to već niste učinili.

Fotografije

A ukoliko ste raspoloženi za nešto baš toplo, i poput mene odbrojavate dane do prvog sunca koje će i da greje, a ne samo da svetli, za vas i vaše istomišljenike pravi poklon potražite na adresi na kojoj stanuju leto i more – bura.bonaca.

Za ljubitelje magije i mistike, simbolike i jesenje estetike Noći veštica fotografije Katarine Brett biće bolje rešenje.

Slike

Poznajete nekoga ko u svom domu ipak voli da ima tradicionalnije oblike dekoracije, tj. „prave” slike? Nikakav problem, KUŠ! je ponosan na svoju saradnju sa mnogobrojnim umetnicima, a ove godine vodili smo razgovore sa dvoje slikara: Predragom Peđom Miloševićem i Suzanom Su Vulović. Njihova dela su naša ovogodišnja preporuka za ljubitelje slikarstva.

Strip

Sigurni smo da među čitaocima našeg časopisa ima onih koji sami jesu i uz to poznaju dosta ljubitelja devete umetnosti. Prijateljima zainteresovanim za strip, ali i tinejdžerima čiji ukus možda ne razumete u potpunosti, možete pokloniti strip Zveri u nama naše (veoma) mlade strip umetnice Nađe Tiodorović Taggz.

Knjige

O knjigama i darivanju ne treba posebno pričati. Možemo vas samo uputiti na rubrike Prikaz knjige i Mladi i kreativni gde ćete pročitati naše kritike i zaviriti u atmosferu nekolicine književnih ostvarenja usled čega će vam se, možda, pojedina od njih učiniti kao idealan poklon za nekoga koga poznajete.

Karte za pozorište

Netipičan, ali uvek lep poklon, pogotovu u zimskoj sezoni kada se većina aktivnosti dešava u zatvorenim prostorima. Obradujte drage ljude kovertom u kojoj će se naći karte za neku od predstava o kojima smo pisali ove godine i sa kojima možete da se upoznate u okviru rubrike Pozorište.

Nadamo se da vam je naš mali pretpraznični vodič dao nekoliko ideja za pretpraznični šoping. KUŠ! vam svima želi relaksiranu kupovinu poklona i da se 31. decembra ispod vaše jelke nađe tačno ono o čemu ste maštali cele godine.

decembar, 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.