Da kupovina poklona u poslednjem trenutku treba da postane olimpijski sport znaju svi oni koji su se nekada početkom decembra ubedili da „ima još vremena” za to. Ako ste redovno pratili KUŠ!, sigurno ste tokom godine, čitajući naše tekstove, dobili i poneku ideju za darivanje dragih ljudi, no mi ćemo iskoristiti sveopšte praznično raspoloženje da vas podsetimo na zanimljive stvari i ljude o kojima smo pisali tokom 2018. godine, a koji vam mogu olakšati potragu za poklonima.

Lutke

Najmlađima, ali i onima koji se sa nostalgijom sećaju detinjstva ili se možda i dalje igraju (ne, nije sramota, igra je lek!) preporučujemo ručno pravljene unikate lutke brenda Olga S – Handmade in Serbia. Ko bi im odoleo!

Nakit

Osim što kupovinom ručno rađenih proizvoda podržavamo razvoj domaćih brendova i kreativnih ljudi, dragim osobama poklanjamo i unikatne predmete rađene baš i samo za njih. Za devojčice, ali i ponekog dečaka (jer su ove dve devojke majstorice svog zanata i nema toga što ne bi mogle da učine materijalima u kojima rade) razmislite o nakitu brendova Marinush i twisted.

Ranac

Imate prijatelja koji misli da je baksuz, ali vi ga i dalje volite takvog kakav je? Odlično! Poklonite mu neki od rančeva marke Bagsuz i skinite kletvu sa njega!

Saksija

Još jedan predmet nepravedno okarakterisan kao „ženski”. Verujte mi, poznajem više muškaraca nego žena koji su naručili neku od Betonica saksija za svoj dom. Tako da, drage dame, kada potrošite sve druge ideje, dajemo vam spasonosno rešenje za kupovinu poklona za muškarce.

Muzika

Muzika je jedan od najlepših začina života, pa, iako smo nekako spontano svi prešli na preslušavanje omiljenih numera preko YouTube-a, ipak postoji nešto magično i praznično u puštanju muzike preko diska, kasete ili ploče. Naš predlog je album benda Dingospo Dali, o kojem više možete saznati ovde.

Knjige

A gde je muzika, tu su i knjige. Od svih knjiga kojih se KUŠ! u različitim rubrikama dotakao tokom 2018. godine moji favoriti su:

  1. Ja sam Staša, Staša Vukadinović
  2. Priče za laku noć za male buntovnice, Elena Favili i Frančeska Kavalo
  3. Otmenost ježa, Mjuriel Barberi
  4. 24 sata u starom Rimu, Filip Metizak

Vi ipak sami procunjajte kroz našu rubriku Prikaz knjige i razmislite ko bi od vama bliskih ljudi bio srećan da udomi neku od njih.

Karte za pozorište

Umesto predmeta poklonite dragim ljudima uspomene i odvedite ih u pozorište! Tokom 2018. godine pisali smo o dvanaest predstava o kojima možete čitati u našoj pozorišnoj rubrici i proveriti da li vas je neka od njih dovoljno zainteresovala da je učinite nečijim poklonom ispod jelke. Još jedna topla preporuka je i da se lično uverite u talenat mlade glumice Narodnog pozorišta, Hane Selimović, sa kojom smo intervju vodili prošle zime. A ako su vaši prijatelji ljubitelji crnog humora, u tom slučaju ih odvedite na nastup stand-up komičarke Ane Zlatanović.

Želim vam srećnu potragu za poklonima i prazničan duh u predstojećim danima!

piše: MoonQueen

Leave a Reply

Your email address will not be published.