naslovna strana
ilustracija: Jelena Tizić

Ko bi rekao da ćete u novembru toliko putovati! U naše virtuelno poštansko sanduče stiglo je desetine fotografija iz regiona kao odgovor na konkurs Na ulici. U rubrici Mladi i kreativni moći ćete da vidite tri pobednička rada.

Mia i Tijana vode vas na putovanje Portugalom – Mia auditivno u rubrici Iz ugla muzike, a Tijana vizuelno u ovomesečnoj Razglednici. U Valjevu ćete se upoznati sa Sašom Marjanovićem i njegovom izložbom koja nosi naziv Preobražaj. A kakav put je prešla Bukovčeva Velika Iza da bi dospela u Spomen-zbirku Pavla Beljanskog, otkriva vam Iva u rubrici Slika meseca.

Priča iz dugog 19. veka ovog puta odvešće vas u Pariz i predstaviti vam Nepoznatu sa Sene. A u rubrici Veliko platno i mali ekran imate prilike da čitate o filmu Nećeš biti sam, severnomakedonskog reditelja Gorana Stolevskog. Kad ste već u Makedoniji, svratite do stare Grčke i u rubrici Usputna filozofija proverite zašto je Platonu smetala muzika.

S Milicom nastavljate vožnju Kalifornijom i čitate o romanu Igraj kako kocka padne Džoun Didion. O klasiku američke književnosti 20. veka, drami Tramvaj zvani želja i njenom izvođenju u Beogradskom dramskom pozorištu, pisala je Marija. Saška vas često vodi u Skandinaviju, Rim ili Indiju, ali ovog puta u rubrici Bogovi i heroji predstavlja vam najvećeg junaka našeg naroda i ne, nije pisala o Novaku Đokoviću.

Krenite da čitate knjige koje ste kupili u oktobru sa Sajmu,

Predlaže vam

Urednica

Nevena Stajković

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Leave a Reply

Your email address will not be published.