naslovna strana
ilustracija: Jelena Tizić

Ko bi rekao da ćete u novembru toliko putovati! U naše virtuelno poštansko sanduče stiglo je desetine fotografija iz regiona kao odgovor na konkurs Na ulici. U rubrici Mladi i kreativni moći ćete da vidite tri pobednička rada.

Mia i Tijana vode vas na putovanje Portugalom – Mia auditivno u rubrici Iz ugla muzike, a Tijana vizuelno u ovomesečnoj Razglednici. U Valjevu ćete se upoznati sa Sašom Marjanovićem i njegovom izložbom koja nosi naziv Preobražaj. A kakav put je prešla Bukovčeva Velika Iza da bi dospela u Spomen-zbirku Pavla Beljanskog, otkriva vam Iva u rubrici Slika meseca.

Priča iz dugog 19. veka ovog puta odvešće vas u Pariz i predstaviti vam Nepoznatu sa Sene. A u rubrici Veliko platno i mali ekran imate prilike da čitate o filmu Nećeš biti sam, severnomakedonskog reditelja Gorana Stolevskog. Kad ste već u Makedoniji, svratite do stare Grčke i u rubrici Usputna filozofija proverite zašto je Platonu smetala muzika.

S Milicom nastavljate vožnju Kalifornijom i čitate o romanu Igraj kako kocka padne Džoun Didion. O klasiku američke književnosti 20. veka, drami Tramvaj zvani želja i njenom izvođenju u Beogradskom dramskom pozorištu, pisala je Marija. Saška vas često vodi u Skandinaviju, Rim ili Indiju, ali ovog puta u rubrici Bogovi i heroji predstavlja vam najvećeg junaka našeg naroda i ne, nije pisala o Novaku Đokoviću.

Krenite da čitate knjige koje ste kupili u oktobru sa Sajmu,

Predlaže vam

Urednica

Nevena Stajković


Leave a Reply

Your email address will not be published.