Časopis KUŠ! /Časopis KuŠ!

Počinje još jedna godina u kojoj će vas KUŠ! voditi na putovanja, u pozorište, bioskop, galerije i muzeje, kao i u čarobni svet muzike. Ove godine, počevši od 15. januara, imaćete prilike da se i sami oprobate u pisanju kratkih priča, a tri najbolje objavićemo u aprilskom izdanju rubrike Mladi i kreativni. Možda vam inspiraciju za pisanje baš probude besede Gavrila Stefanovića Venclovića, o kojima smo pisali u rubrici Čitam i skitam, zato što imaju odjeka i danas, mada potiču iz 18. veka. Ili pak priča o ljudskim budilnicima, koja se zbila vek kasnije, a koja je tema ovomesečnog izdanja Priča iz dugog 19. veka. Legende o kralju Arturu nadahnule su mnoge autore filmova, crtaća i romana, te obavezno pročitajte ovomesečne Bogove i heroje i štrpnite malo insipracije za sebe.

Trpeza sa dobrom hranom neizostavni je deo praznika, a šta vam je naša Tamara skuvala, otkrijte u ovomesečnom Prikazu knjige. Preporučujemo vam da tokom slobodnih dana pogledate film Trougao tuge o kojem je pisala Ivana, i predstavu Što na podu spavaš? u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, gradskog dramskog kazališta Gavella, Narodnog pozorišta Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Povodom stopedesetogodišnjice rođenja Bete Vukanović otvorene su izložbe u Narodnom muzeju i Konaku kneginje Ljubice, te vam predlažemo da hladne januarske dane ugrejete živopisnim slikama jedne od najistaknutijih slikarki 20. veka.

Zgrejane januarske dane, bogato skuhanu trpezu i obilje inspiracije

Želi vam Urednica

Nevena Stajković

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Leave a Reply

Your email address will not be published.