U godini koju smo ostavili za sobom KUŠ! je ušao u drugu godinu svog postojanja, proslavio prvi rođendan, doživeo ribrending, osnovao sajt. Usledilo je nekoliko promocija i  proširenje tima novim talentovanim mladim ljudima. U novu godinu ulazimo entuzijastični i srećni zbog svih vas koji ste svojim radom, trudom i pažnjom koju ste nam posvetili učinili da napredujemo i stignemo ovde gde smo sada.

Novu 2018. godinu otvaramo rubrikom koju ćete imati prilike da partite narednih dvanaest brojeva, ne samo zbog simbolike tog broja, već zato što želimo da jednom mesečno posvetimo pažnju i odamo počast čoveku koji je umro pre tačno dve hiljade godina, a zahvaljujući kojem su iz davnih vremena do nas stigli neki od najpoznatijih antičkih mitova – Ovidiju. U našoj novoj godišnjoj rubirici Ovidijeve Metamorfoze čitaćete o dvanaest mitova Ovidijevih Metamorfoza, u potpuno novom prevodu, koji još uvek nije izašao iz štamparske prese. Kao što je i red, počinjemo tamo gde svaka velika priča oduvek počinje – stvaranjem sveta.

Nakon što je svet stvoren u njemu su se desila još neka čuda – Vinsent van Gog, Harlemska renesansa, kartografija, vojvođanski plemići Pejačevići, boginja Al Lat, politička korektnost, muzički instrument triangl… O svemu tome više ćete procitati u broju koji je pred vama. Desert za kraj vas podseća da pogledate u nebo, makar i ovo sumorno zimsko, i u njemu pronađete slikarsku paletu boja i delić magije. A ja se za kraj zahvaljujem svima vama – čitaocima, autorima, lektorima, dizajnerima, saradnicima, učesnicima konkursa, intervjuisanima, slučajnim i namernim posetiocima naših promocija, prijateljima, kolegama, ljubavnicima, rođacima, komšijama i kućnim ljubimcima.

Srećnu Novu godinu i Božić, želi vam

 Urednica,

Jovana Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published.