Verovali u njega ili ne, svi mi na neki način očekujemo Deda Mraza u ponoć. Da li je naš Deda Mraz poklon ispod jelke, pogled uhvaćen preko šanka, poljubac, sms ili zaista više zdravlja, sreće i uspeha u novoj godini, nije važno. Nešto čekamo i, koliko god znali da dogovorom odabran datum početka nove godine ne donosi stvarnu i konkretnu promenu naših života, ipak u njega polažemo nade. Te nade koje poklanjamo novom početku daju mu i moć da zaista nešto promeni, na bolje.

Na kraju ovog broja naići ćete na naš predlog novogodišnjih odluka, od kojih prvih devet možete preskočiti ako vam se ne dopadaju, ali deseti bi trebalo primeniti. Novogodišnje odluke se možda formiraju u duhu prazničnog optimizma, da bi se tokom godine sistematski zaobilazile, ali legenda kaže da se neke ponekad, u noći punog meseca, zaista ostvaruju. Pre tačno dvanaest meseci moja odluka je bila da ću tokom naredne godine više pisati, i šta mi je godina donela – sjajnu ekipu, ideje, volju, umetnički haos i pisanje, pisanje, pisanje.

Jedna od stvari koja se retko zaista nađe na listi odluka, a najlakša je za sprovođenje i ne zahteva nužno kontinuitet, je zahvalnost. Kao što Logoreik reče – navike je teško promeniti ali kada vam novi način mišljenja postane navika, dobra stvar je da ćete i od njega teško odustati. Prihvatite zato zahvalnost kao lepu osobinu koja nam svima pomalo fali jer je to jedna od retkih stvari koje ne koštaju ništa, a doprinose mnogo kvalitetu života. Indijske svete knjige kažu da je zahvalnost najplemenitije osećanje koje čovek može da ima, osećanje koje nas približava svetu bogova. Ne moramo ciljati toliko visoko, ali hajde da u narednoj godini budemo najbolji ljudi – najbolji što možemo. U to ime, ja se zahvaljujem svima koji su bili uz nas tokom prethodne godine, nadajući se da ćemo se družiti i u narednoj. Svi vi koji nas čitate i pratite znajte da ste svojim trudom, vremenom i radoznalošću odigrali ulogu Deda Mraza i jednoj redakciji dali najlepši mogući poklon. Na kraju, ali ne i najmanje važno, zahvaljujem se članovima KUŠ! tima, stalnim i povremenim, na vremenu, trudu, kreativnosti, strpljenju, istrajnosti i prijateljstvu.

Veliku jelku sa ukrasima u svim bojama, poklone ispod nje, poljupce pored, a dobre zvezde iznad, nove početke i srećnu Novu godinu i Božić želi vam

Urednica,

Jovana Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published.