foto: Hug More Project

Znate ono kad ne vidite dugo prijatelja pa se nađete recimo na sred gradskog trga, zagrlite se jako, najsnažnije i onda se onako međusobno razdrmate? Ima li većeg dokaza ljubavi i nedostajanja od toga? Verica i Filip Nemet nas svojom idejom i porukama podsećaju na važnost ovog fizičkog, ali zapravo veoma emotivnog čina.

foto: Hug More Project

Njihov projekat Hug More nam samim svojim imenom vrlo jednostavno ukazuje na to da treba više da se grlimo. To je nešto što se naizgled podrazumeva, ali kao i sve druge stvari koje su nam pred očima, svakodnevne i lako dostupne, najčešće zaboravljamo. Zato nas ovaj šarmantni dvojac sastavljen od istoričarke umetnosti i grafičkog dizajnera, svojom idejom i realizovanom linijom proizvoda inspiriše na konstantno grljenje.

foto: Hug More Project

U pitanju su magneti, notesi, cegeri, ilustracije, uramljeni vezovi, novogodišnji ukrasi, papirići za poruke, bedževi, olovke i par digitalnih dezena, svi sa istim podsetnikom: Hug more! Tu su i dodatno ispisani redovi i misli kao preporuke za to kako, kada i gde se grliti, mada se nedvosmisleni zaključak – iskreno, uvek i svuda – sam nameće. Jednostavan, pročišćen i elegantan vizuelni izraz ovih proizvoda u službi je osnovne misli i ideje vodilje samog projekta i od nje ništa ne odvlači pažnju.

foto: Hug More Project

Čitavu ideju i ponudu proizvoda možete videti na njihovoj Fejsbuk stranici i Instagram profilu gde iz dana u dan možete pratiti poruke poput: „Zagrljaji mogu da naprave subotu od ponedeljka”, „Zagrljaji su savršen oblik simbioze”, „Zagrljaji su magični”, kao i sličice i citate, ali i umetnička dela inspirisana zagrljajima ili ona koja na zagrljaje inspirišu.

foto: Hug More Project

O ovom domaćem, ali zbog svoje univerzalnosti, sada sigurno i svetskom projektu, ovi kreativci kažu da zagrljaji imaju moć da promene dan, mesec, pa i život i da deluju i na okruženje izazivajući pozitivne vibracije.

foto: Hug More Project

A za sve one koji ne veruju na reč ili u sopstveno dosadašnje iskustvo i treba im potvrda nauke; naučno je dokazano (kad kažem naučno, mislim – rekla mi dr Virdžinija Dikson iz Uvoda u anatomiju) da zagrljaji, kao vid nežnog pritiska na telo, smiruju centralni nervni sistem i usporavaju rad srca (stvarno naučno dokazano).

foto: Hug More Project

Stoga, grlite se ljudi ili što bi se jezikom digitalnih simbola reklo: \o/

piše: Ana Samardžić

Leave a Reply

Your email address will not be published.