Dear Diary notebooks

Autorka cvetnog brenda Dear Diary notebooks je Maja Zorić,  rođena 1991. godine u Čačku. Nakon gimnazije upisala je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, gde je završila osnovne i master studije na slikarskom odseku. Maja kaze da je, pošto za njenu struku nema mogućnosti zaposlenja u našoj zemlji, a nije želela da se preda, pokušala je da iskoristi veštine koje poseduje radeći nešto što voli i stvarajući proizvode koje i sama svakodnevno koristi. To su blokovi, beležnice, dnevnici, putopisne sveske…

O svom brendu Maja govori:

Dear Diary je naziv koji sam sama osmislila. Predstavlja upravo onaj odnos koji imam prema sveskama čija je svrha da budu dnevnici.

Dear Diary notebooks

Ovi dnevnici nisu samo to. Mogu biti blokčići za svakodnevna zapisivanja, shodno tome postoje u varijanti sa linijama, a mogu biti i crtački i oni su praznih, belih listova.

Oni su sve samo ne obični.

Svaka korica ovih blokova osmišljena je unapred i pažljivo islikana akvarel tehnikom na papiru. Zatim skenirana i tako prebačena u digitalni svet otpočinje izgradnju dezena uz razne kombinacije ideja, varijacije oblika i tekstura pozadina koje takođe sama izrađujem. Svaki dezen je unikatan, svaki blokčić je ručno rađen uz saradnju sa jednom lokalnom štamparijom.

Dear Diary notebooks

Inspiracija dolazi direktno iz prirode, pa su osnovni motivi i polazište botanički, uz izuzetke, pa tako postoji više kolekcija (kao npr. Letnja) i one će nastajati tematski.

Nekoliko puta sam izrađivala i dezene po narudžbini, što mi je bilo pravo zadovoljstvo jer sam znala da ćemo i kupac i ja obradovati osobu posebnim dizajnom napravljenim samo za nju/njega.

Dezeni su digitalno štampani, sa mat plastifikacijom koja korice štiti od habanja i vlage.

Dear Diary notebooks

Postoji i lastiš koji zadržava korice blokova od otvaranja. Oni su pažljivo odabrani, a koloritno i pojedinačno uklopljeni uz dezen sa korica svakog bloka.

Ovi dnevnici, blokovi, ukoričene sveske, dnevnici postoje u dva formata:

A6 (10×15 cm) i A5 (15×21 cm). Sadrže 60 listova (120 strana) 90 gramskog papira.

U planu su neki pravi crtački blokovi, sa većom gramažom papira, za one koji žele da se upuste u umetničke avanture.

Dear Diary notebooks

Pošto voli da putuje i istražuje nove predele, poseduje i svoj blog koji je trebalo da služi isključivo predstavljanju radova, međutim našao je svrhu u deljenju njenih putopisa, analognih fotografija i ostalih misli koje voli da podeli sa svetom. Njena iskustva i fotografije pogledajte na blogu: majazoric.wordpress.com

Naš predlog u ovom broju je da obradujete sebe povodom početka nove školske/radne godine nekim od proizvoda koje Maja brižljivo i stručno dizajnira za vas.

Dear Diary notebooks

Sve njene proizvode, dezene, radove i fotografije možete pronaći na Fejsbuk stranici Dear Diary notebooks i Instagram profilu.

Želimo vam srećan i živopisan septembar!

piše: MoonQueen

Leave a Reply

Your email address will not be published.