foto: MargaRita rukotvorine

Iza imena MargaRita rukotvorine krije se mlada i kreativna umetnica iz Beograda, Milica. Ona se bavi izradom posrebrenog, unikatnog nakita kojim dominiraju boje i šarenilo. Inspiraciju pronalazi u mozaicima upravo zbog punoće boja, ali i u slikama umetnika čiji rad poštuje i ceni, poput Klimta, Magrita, Huan Miroa, Kandinskog, Dalija i mnogih drugih, te je i njihovim delima posvetila jedan deo svoje kolekcije.

foto: MargaRita rukotvorine

Nakit pravi od posrebrenih osnova koje ukrašava na sebi svojstven način kako bi bio što sličniji mozaiku, a potom ga prekriva silikonom koji na određenoj temperaturi postaje čvrst i garantuje otpornost i stabilnost izrađenog komada. Iako deluje kao lak proces, zbog same brojnosti detalja i složenosti postupka izrade, potrebno je jako puno vremena kako bi se jedan ovakav komad nakita napravio.

foto: MargaRita rukotvorine

Milica je nekoliko godina eksperimentisala sa kreativnim ispoljavanjem pokušavajući da pronađe svoj pravi izraz. Radila je sa Fimo masom, potom je prešla na ukrašavanje različitih predmeta akrilnim bojama, sve dok se nije pronašla u ovome čime se i danas bavi – izradom nakita.

foto: MargaRita rukotvorine

Pravljenje unikatnog nakita je započela iz sebičnih razloga, želeći da ukrasi samu sebe, međutim, vremenom je njena ljubav prema ovom zanatu rasla, te je Milica rešila da svoj nakit podeli i sa drugim ljudima.

foto: MargaRita rukotvorine

Sve rukotvorine proizašle iz MargaRitine vešte zamisli možete pogledati na njenoj Fejsbuk stranici.

piše: Tamara Živković

Leave a Reply

Your email address will not be published.